Δημιουργώ ονειρόκοσμους καθώς είμαι απόφοιτη από το πανεπιστήμιο της μαγείας των ονείρων που εδρεύει στις παρυφές του Ολύμπου και στις ράχες των κυμάτων της θάλασσας που δροσίζει τα πόδια του... Μικροί θεοί οι δημιουργοί, μικροί κληρονόμοι και κλαδάκια ενός πελώριου συμπαντικού δέντρου θετικής ενέργειας.

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Μια μίνι συνέντευξη στο Κaterini-News και στην Εύη Μιχωλού

Το νέο βιβλίο της Γεωργίας Κακαλοπούλου «Θεοί και Φύλακες»

Katerini News | Κατερίνη | Πιερία

 Τα όρια της φαντασίας…
«Ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, να ταξιδέψω ανάμεσα σε πραγματικότητα και μύθο, να βαδίσω σε ένα  σχοινί τεντωμένο και να δοκιμάσω τα όρια της φαντασίας μου» τονίζει η συγγραφέας  Γεωργία Κακαλοπούλου μιλώντας στο Katerini-news για το βιβλίο της, ενώ όπως αποκαλύπτει ετοιμάζει κάτι νέο που κινείται στην ίδια φιλοσοφία με το «Θεοί και Φύλακες».
 Τι ήταν αυτό που σε ώθησε και σε ενέπνευσε να γράψεις το βιβλίο αυτό;
Με ώθησε η ανάγκη μου για μια προσωπική, συγγραφική απελευθέρωση. Η ανάγκη να ξεφύγω από τα δικά μου τετριμμένα, τα συμβατικά, τα βατά. Ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, να ταξιδέψω ανάμεσα σε πραγματικότητα και μύθο, να βαδίσω σε ένα  σχοινί τεντωμένο και να δοκιμάσω τα όρια της φαντασίας μου.
 «Θεοί και Φύλακες» . Πιστεύεις ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπάρχουν;
 Γιατί όχι; Πάντα πίστευα πως πολλές από τις ιστορίες μας, μας δίνονται, μας παρέχονται, μας δωρίζονται. Ίσως γιατί με βάση την εμπειρία μου, γνωρίζω πραγματικά πως όσο κι αν θες να δώσεις μια κατεύθυνση στο βιβλίο σου, οι ήρωες σου είναι αυτοί που τελικά αποφασίζουν πού θα σε πάνε. Στην ουσία δηλαδή , δεν είσαι μόνος. Επίσης, για εμάς τους συγγραφείς, οι ήρωες γίνονται πρόσωπα με σάρκα και οστά για όσο γράφουμε ένα βιβλίο. Έπειτα, τους συνηθίζουμε τόσο που όταν αναφερόμαστε σε αυτούς ,μιλάμε για ολοκληρωμένους χαρακτήρες. Έχουν μορφή, ονόματα, ζωές. Έστω και μέσα από μια ιστορία σε ένα βιβλίο.
 Το βιβλίο σου απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Να περιμένουμε στο μέλλον κάτι νέο στο ίδιο ύφος;
 Κάτι έχω ετοιμάσει... Δεν είναι ακριβώς η συνέχεια του Θεοί και Φύλακες γιατί είναι αυτοτελές, αλλά σχετίζεται με αυτό και στηρίζεται στην ίδια φιλοσοφία. Ρομαντισμός, μυστήριο, η αιώνια πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό, εσωτερικές μάχες, βαθύς, δυνατός έρωτας. Προς το παρόν, μένει στο συρτάρι και περιμένει να έρθει ο κατάλληλος χρόνος για τα βαδίσει προς το φως και την έκδοση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου