Δημιουργώ ονειρόκοσμους καθώς είμαι απόφοιτη από το πανεπιστήμιο της μαγείας των ονείρων που εδρεύει στις παρυφές του Ολύμπου και στις ράχες των κυμάτων της θάλασσας που δροσίζει τα πόδια του... Μικροί θεοί οι δημιουργοί, μικροί κληρονόμοι και κλαδάκια ενός πελώριου συμπαντικού δέντρου θετικής ενέργειας.

Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014

Χριστούγεννα


Τα Χριστούγεννα δεν είναι τα λαμπάκια και το γκλίτερ, καλό φαγητό και γλυκά, γλέντι και αλκοόλ, ξενύχτια και όμορφες ενδυμασίες. 
Τα Χριστούγεννα είναι εσύ κι εγώ. Είναι η αρχή και η βάση. Η επιστροφή σε ό,τι είμαστε και η ευκαιρία να το θυμηθούμε και να το υιοθετήσουμε. Δεν είναι μια μέρα αλλά όλος ο χρόνος, με αφετηρία αυτή τη μέρα. Τα Χριστούγεννα είναι η καρδιά, η αλήθεια, η συγχώρεση, η πιο αγνή και καθαρή μορφή της ουσίας μας ως άνθρωποι... η αγάπη. Στην βραχεία μας ψυχική μνήμη, τη σκληρή καθημερινότητα που μας έχει αποξενώσει, στα προβλήματα που μας έχουν κάνει μισάνθρωπους και τις δυσκολίες που μας μετέτρεψαν σε κακούς και είρωνες, τα Χριστούγεννα έρχονται για να μας θυμίσουν πως η αγάπη έχει τη δύναμη να κάνει έναν Θεό να ντυθεί φθαρτή ύλη για εκείνους που αγαπά.
Αν Εκείνος θυσιάζει τόσα για τους αγαπημένους, εμείς οι μικροί και πρόσκαιροι τί θα έπρεπε να κάνουμε..;
Τα Χριστούγεννα είναι εσύ κι εγώ. Είναι ο γονιός, ο αδερφός, ο φίλος, ο γείτονας, ο περαστικός. Ζεστά χέρια, αγκαλιές, χαμόγελα, προσφορά και μια ευκαιρία για μια καινούρια αρχή και πάλι. Αρχή στον άνθρωπο που είμαστε και που δεν πρέπει να ξεχάσουμε όταν τα λαμπάκια θα σβήσουν, τα στολίδια μαζευτούν, οι μουσικές θα κοπάσουν.
Τα Χριστούγεννα είμαστε εμείς.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους.
Καλή αρχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου