Δημιουργώ ονειρόκοσμους καθώς είμαι απόφοιτη από το πανεπιστήμιο της μαγείας των ονείρων που εδρεύει στις παρυφές του Ολύμπου και στις ράχες των κυμάτων της θάλασσας που δροσίζει τα πόδια του... Μικροί θεοί οι δημιουργοί, μικροί κληρονόμοι και κλαδάκια ενός πελώριου συμπαντικού δέντρου θετικής ενέργειας.

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣΤα ξέρετε εκείνα τα παραμύθια που όμως δεν είναι παραμύθια αλλά αληθινές ιστορίες ανθρώπινου πόνου, τρομακτικής αδικίας και απύθμενης βαναυσότητας που σου μαθαίνουν πόσο σκληρή, φριχτή και άδικη μπορεί να γίνει η ζωή και πόσα να αλλάξουν ανεπιστρεπτί από τη μια στιγμή στην άλλη; Μεγάλωσα με αυτές τις ιστορίες στα γόνατα της Μικρασιάτισσας γιαγιιάς μου, με μάτια τεράστια από τον τρόμο όσων μου εξιστορούσε αλλά και την καρδιά να πάλλεται γοργά από τη δική της νοσταλγία για όσα της υφάρπαξαν, όσα έχασε, όσα επιθυμούσε και πάλι να αποκτήσει, να γυρίσει το χρόνο πίσω, να γίνει παιδί, να τρέξει ξέφρενα στην πατρογονική της γη, να αναστήσει τη πεθαμένη μάνα, να βρει τον χαμένο της πατέρα, να σώσει τον δολοφονημένο θείο.. Αν μπορούσε θα, αν....
Σήμερα ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ στην Κατερίνη και τιμήθηκα από τον πρόεδρο των Μικρασιατών Πιερίας κ. Αναστάσιο Μπογιατζή και τους συλλόγους των Μικρασιατών να εκφωνήσω έναν δικό μου λόγο στην ιερά μας Μητρόπολη Τη Θεία Ανάληψη, για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας, γιια τη μακράν τους ιστορία, τους αγώνες και τις κατακτήσεις τους, για τις συμφορές μα και την δύναμη και το πείσμα της φύσης τους για πρόοδο και αναγέννηση.
Σήμερα τιμήθηκα αλλά και με τη σειρά μου τίμησα με όλη μου την καρδιά τους προγόνους μου, με πραγματική συγκίνηση που δάγκωνε με έναν γλυκό πόνο τα σωθικά μου καθ όλη τη διάρκεια της σύνταξης του κειμένου μου αλλά και της ανάγνωσης του.
Τιμή στον ελληνισμό της Μικράς Ασίας! Από τα δυτικά παράλια και κάτω ώς τον Εύξεινο πόντο και τη Μαύρη Θάλασσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου