Δημιουργώ ονειρόκοσμους καθώς είμαι απόφοιτη από το πανεπιστήμιο της μαγείας των ονείρων που εδρεύει στις παρυφές του Ολύμπου και στις ράχες των κυμάτων της θάλασσας που δροσίζει τα πόδια του... Μικροί θεοί οι δημιουργοί, μικροί κληρονόμοι και κλαδάκια ενός πελώριου συμπαντικού δέντρου θετικής ενέργειας.

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Η κριτική της ομότεχνης Μαρίας Στεφάνου για το βιβλίο μου "Η Υπόσχεση".

Maria Stefanou added it
Όσοι γνωρίζουμε την πένα της Γεωργίας Κακαλοπούλου, ξέρουμε πως κάθε της βιβλίο είναι μοναδικό ταξίδι σε πάμπολλα συναισθήματα και μεγάλες συγκινήσεις. Όμως θα μου επιτρέψετε να πω πως αυτή τη φορά με το τελευταίο της βιβλίο «Η υπόσχεση», ξεπέρασε τον εαυτό της.
Η Τάμι, είναι μια νεαρή, ευαίσθητη κοπέλα με μεγάλη καρδιά κι αγάπη για τη λογοτεχνία. Τα τραγικά νέα για τη δολοφονία του πατέρα της τη συγκλονίζουν μα παράλληλα της δίνουν τη δύναμη να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Σύντομα βρίσκεται στις Συρακούσες και δεν θα διστάσει να παραστήσει το αγόρι, ώστε να γίνει μέλος μιας αντρικής αθλητικής ομάδας χάντμπολ για να ανακαλύψει την αλήθεια.
Από την άλλη, ο αρχηγός της ομάδας και κόντες Μάσσιμο Κονσίτο Αρά, είναι φορτωμένος με μια βαριά κατάρα που απειλεί τη ζωή του ενώ το παράξενο καινούριο αγόρι στην ομάδα του, του προκαλεί παράξενα συναισθήματα…
Κι αυτά είναι τα μόνα που θα σας πω για την πλοκή του βιβλίου ελπίζοντας πως έχω ήδη εξιτάρει αρκετά την περιέργειά σας!
Με τρόπο ονειρικό θα έλεγα, η Γεωργία ξετυλίγει ένα λυρικό κουβάρι γεγονότων και συναισθημάτων χαρίζοντας στους αναγνώστες της μια ιδιαίτερη και ασύγκριτη εμπειρία. «Η Υπόσχεση», δεν είναι το συνηθισμένο ερωτικό βιβλίο. Έχει πολλές ανατροπές, συγκρούσεις, περιπέτεια αλλά και βαθύτερα νοήματα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ήθελα να υπογραμμίσω με μολύβι φράσεις της Τάμι που παρά το νεαρό της ηλικίας της, είναι μια γυναίκα που ξέρει πολύ καλά τι θέλει, που δεν φοβάται τη ζωή αλλά αντίθετα τη ζει παίρνοντας και τα ανάλογα ρίσκα.
Υπάρχουν όμως κι άλλοι πολλοί χαρακτήρες που παίζουν παράξενα παιχνίδια στο παρασκήνιο ενώ οι πρόγονοι του Μάσσιμο θα λέγαμε ότι είναι πρωταγωνιστές ακόμα και κατά την απουσία τους.
Ο ερωτισμός ανάμεσα στο κεντρικό ζευγάρι είναι διάχυτος ενώ ο έρωτας απαγορευμένος αφού είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς το φύλο της κεντρικής ηρωίδας. Ωστόσο κάπου στην πορεία, καταλαβαίνει κανείς πως σημασία δεν έχει το φύλο ενός ανθρώπου αλλά αυτό που κρύβει στην ψυχή του και ομολογώ πως αυτή είναι για μένα η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά και με άγγιξε βαθιά.
Θα μπορούσα να μιλώ γι’ αυτό το βιβλίο με τις ώρες, να γράψω ατελείωτες γραμμές αλλά πιστεύω ότι θα ήταν προτιμότερο για τον κάθε αναγνώστη ξεχωριστά, να το διαβάσει και ν’ απολαύσει το ταξίδι.
Είναι στην κυριολεξία ένα βιβλίο που με μάγεψε και με γέμισε συναισθήματα μα κυρίως με ικανοποίησε απόλυτα μέχρι και την τελευταία του αράδα!
Αγαπημένη μου Γεωργία τα συγχαρητήρια μου!

Μαρία μου.... σε ευχαριστώ για τα λόγια σου που δημιούργησαν έκρηξη χαράς και ικανοποίησης μέσα μου...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου